Служители на американското и западното разузнаване смятат, че руската агресия срещу Украйна

...
Служители на американското и западното разузнаване смятат, че руската агресия срещу Украйна
Коментари Харесай

Войната в Украйна може да се води още до 5 години

Служители на американското и западното разузнаване считат, че руската агресия срещу Украйна ще продължи най-малко още две години, а съгласно някои от тях сраженията могат да продължат и пет години.

Това съобщи CNN, базирайки се на източници, осведомени с информацията.

Това е една от аргументите, заради които Съединени американски щати желаят да упорстват за разпределяне на средства за помощ за Украйна преди края на тази година - доста чиновници се притесняват, че в случай че Доналд Тръмп завоюва президентските избори в Съединени американски щати през есента на 2024 година, той ще блокира по-нататъшното финансиране, в това число и към този момент утвърденото, показва телевизионният канал.

Продължаващата поддръжка на Запада за Украйна е от решаващо значение, настояват американски и западни чиновници. Служители на разузнаването считат, че въпреки и намаляването на финансирането да няма възможност да повлияе съществено на бойните дейности в кратковременен проект, в дълготраен проект то ще помогне на Русия да " набере инерция ", а Украйна да загуби опцията да нападна със западни оръжия.

Според американския чиновник се чака през тази година Украйна да работи за подсилване на отбранителната си индустриална база и за възобновяване на въоръжените си сили. Според американския боен чиновник, основан в Европа, нов опит за огромна контраатака от страна на Украйна е евентуално да бъде сбъднат минимум след две години.

Той съобщи, че Западът не чака огромни триумфи от нито една от двете страни през тази година, защото и двете страни са " прекомерно изтощени във връзка с войските и оборудването ", с цел да се чакат огромни дейности през 2024 година

На 1 януари " Таймс " написа, че чиновници на английското разузнаване считат, че Украйна не може да победи през 2024 година, защото не разполага нито с жива мощ, нито с оръжия, с цел да направи пробив на бойното поле. " 2024 година има за цел да повлече [руския президент Владимир] Путин към 2025 година и по-късно, да го вземе на слаба страна и да изпита решимостта му ", съобщи източник от английското държавно управление пред изданието.

По-късно заместник-генералният секретар на НАТО Мирча Джоан съобщи, че конфликтът в Украйна надали ще завърши тази или идната година, като се аргументира с това, че нито една от страните не вижда, че алиансът разполага с " военни благоприятни условия за извоюване на решителна победа ". Той изрази убеденост, че Съединени американски щати ще реализиран съглашение за разпределяне на средства за военна помощ на Киев.

Путин съобщи, че руската победа е неизбежна. На 1 януари той съобщи, че Западът се стреми към стратегическо проваляне на Русия, като прави това " с ръцете на украинците ", само че това е изключено. Ситуацията в зоната на военните дейности в Украйна е приемлива, сподели още президентът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР